Araç Yıkanırken Nelere Dikkat edilmeli?
Araç yıkama işi kolay gözüken ancak tecrübe gerektiren uygulamaların başında gelmektedir. Fırça ve kostik oranı yüksek kimyasallar kullanılırsa araçta çizikler ve matlaşma sorunları ortaya çıkar. Sünger ile yıkamak ve cilalı şampuan kullanılması aracınıza değer katar. Fırça ve kirli bezler ile yüzey temizlenirse dairesel çiziklerin oluşması gözlenir.
Aracımı fırçayla yıkatmanın ne tarz zararları var?
Aracın Fırçayla yıkanması aracınızın kaportasında dairesel çizikler meydana getirir. Bu çizikler özellikle güneş ve ışıklarda bariz şekilde görülebilir. Bu çiziklerin giderilmesi için araca polisaj yapmak gerekir. Doğru yıkama tercihi aracın süngerle yıkanmasıdır.
Motor Temizlenirken Sorunla Karşılaşır mıyım?
Motor temizliği ve koruma işlemi yapılırken, yıllardır birikmiş olan tozların veya yağların temizlenmesi için yağ ve kir sökücü solüsyon sıkılarak temizlik sağlanır. Motor temizliği yapılırken üstün buhar teknolojisinden yararlanmaktayız. BU sayede aracınızda en ufak elektronik veya mekanik bir sorun ortaya çıkmamaktadır.
Detaylı temizlik yapıldıktan sonra tekrar lekeler ortaya çıkar mı?
Detaylı temizlik işlemi bittikten sonra lekelerin tekrar kusma sorunu piyasamızda görülen ve sizlerden sıkça duymuş olduğumuz soruların başında gelmektedir. Aracın kir durumuna göre bunu söylemek daha kesin olur ancak güzel bir temizlik yapılırken dikkat edilmesi gereken en öbnemli nokta aracın temizliği bititkten sonra aracın güzel vakumlanması ve kurutulmasıdır. Güzel bir kurutma işleminden sonra yapılan temizlik kendini gösterecektir. BU sayede kusma veya lekelerin tekrar ortaya çıkma sorunu ortadan kalkacaktır.
Detaylı Temizlik yapıldıktan sonra aracım kurur mu?
Detaylı temizlik yapılırken araca sıcak buhar ile müdahale edilip güzelce vakumlama işlemi yapılır. Aracç zemini koltukları tavanı ıslak kalsa dahi bu özel kurutma cihazlarımızla özel derecelendirme sistemi ile kurutmaya bıraklır. Yaklaşık 2-3 saat (aracın durumuna göre değişiklik gösterir) uygulanır. Araç teslimi yapılırken son kontroller yapılır ve kuru şekilde araç sahibine teslim edilir.
Boya Korumada Aracımın boyası incelir mi?
Boya Koruma işlemi yapılmadan önce yüzeyin üzerindeki çizikleri ve zamanla oluşan kusurları kaybedebilmek için polisaj yapılır. Aracın üzerinde boya, vernik, astar bulunur. Astarın üzerinde bulunan çizikler giderilebilir. Ancak çizikleri giderebilmek için yüzeyde polisaj işlemi uygulanırken mikron kalınlığında incelme söz konusu olabilmektedir. Ancak yeni çalışmalar ve bu konuda yapılan nano teknolojikler sayesinde uygulanan pasta malzemelerinin kaliteleri bu sorunu minimum seviyeye çekmektedir.
Seramik Boya Koruma yapıldıktan sonra aracı satmak istediğimizde eksperde sorun çıkar mı?
Seramik Boya Koruma uygulaması piyasada o kadar yanlış tanınıyor o kadar yanlış tanıtılıyor ki müşterilerimizden böyle sık sorular duymaya başladık. Asla böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Aksine aracınızın üzerindeki çizikler giderildiği ve matlaşma sorununu çözmüş olursunuz. Aracınıza değer katarak keyifle binersiniz.
Cam filminde baloncuk veya kalkma gibi sorunlar olur mu?
Cam filmleri kalite kalitedir. Yapılan işçilik ve bu konuda uygulanan cam filminin kalitesi ve uygulama alanının temizliği bu sorunun yaşanmaması için önemlidir. Cam filmi uygulanırken içeride toz veya herhangi başka bir işlemin yapılmaması camdaki baloncuk sorununun çözümüyle doğru orantılıdır. Cam filminin kaliteleri değişiklik gösterir. Ömür boyu Ceratec Marka cam filmi işlemi uygulanırsa aracınıza asla kalkma veya yıpranma sorunu ortaya çıkmamaktadır. Kullanıcı hatalarından dahi olsa cam filmimizde ücretsiz değişim hakkını da müşterilerimize sunuyoruz.
Kaput Filminde kalkmalar veya çatlama sorunları olur mu?
Kaput filmi de cam filmi kadar hassas bir konudur. Kaput filminin yapıldığı uygulama alanının temizliği kaput filminin ne kadar sağlıklı sonuç vereceği konusunda bizlere ipucu vermektedir. Kaput filminin ülkemizdeki ömrü 2-3 Senedir. Ancak 3 sene garanti veriliyor diyerek aracınızda tutmayın bakımlarını muhakkak yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Piyasamızda ucuz kaput folyoları yapıldıktan 2 sene sonra sararmaya başlıyor ve sökülürken çatlama meydana geliyor. Bazen boyaya zarar dahi verebiliyor. O yüzden kaput filmi yaptırırken iyice araştırıp doğru karar vermenizi tavsiye ediyoruz.
Seramik boya korumanın garanti süresi bititkten sonra çatlama veya soyulma olur mu?
Seramik boya korumalar solüsyondur. Uygulama yapıldıktan sonra kürleşme etkisi vardır. Boyadaki gözenekleri doldurarak boyaya sertlik kazandırır. SU itici özelliği ve sertlik derecesi arttığı için de aracın çizilmezlik özelliği kazanmasını sağlar. Garanti süresi bittikten sonra boyadaki gözenekler genişlemeye başlar, su itici özelliği azalır, çiziklere karşı direnç özelliğini yitirir. Ancak gözle görülen bir değişim meydana gelmez. Hele hele soyulma çatlama asla görülmemektedir.
Seramik boya korumanın garanti süresi bittikten sonra yeniden yapılması gerekir mi?
Seramik Boya korumaların belli garanti süreleri vardır. Periyodik bakımları yapıldıktan sonra booster özelliği ile seramik her 6 ayda bir güçlendirilir. Seramik boya koruma aracınıza gelebilecek dış etkenlerin zararını minimum seviyeye indirger. Etki süresi bittikten sonra yenilenmesi aracınızın korunması ve bu etkilere maruz kalmaması için gereklidir.
Göçük düzeltme yapılırken boya uygulanıyor mu?
Boyasız göçük düzeltme uygulamamız aracınızın orijinal kaportasındaki çöküklere veya çiziklere müdahale etmemizi sağlar. Araçtaki göçüklerin boyutu, derinliği ve konumu bizler için önemlidir. Bazı göçükler boyasız maalesef düzeltilemez. Ancak düzeltilebilecek göçüklere yapmış olduğumuz müdahale sonrası aracınızın orjinalliği bozulmaz.
Aracımda pürüzler ve noktalar var yıkamayla gitmiyor ne yapmam gerekiyor?
Yıkama hizmetimizle maalesef gitmeyen noktalar veya pürüzler; ağaçtan damlayan reçinalar, boya uçması veya sanayi/Fabrika gibi yerlerde aracın uzun süre kalmış olması gibi örneklendirebiliriz. Bu saymış olduğumuz etkenler boyayadaki gözeneklere yapışarak araç üzerinden kolay sökülmesini engeller. Bunun tedavisi kil uygulamasının yapılmasıdır. Kil uygulaması boyadaki pürüzlükleri ortadan kaldırmaktadır.
Aracımın kaportasında ve camlarda kireç izleri var neden oluştu ve nasıl giderilir?
Kireç izleri özellikle yaz aylarında havaların sıcak olmasından kaynaklı kuyu suyuyla yıkanmasından kaynaklı sorunlar oluşturabiliyor. Kuyu suyundaki kireç; sıcak hava ve güneşin etkisiyle kaportada ya da camda donar ve iz bırakır. Bunun için özel üretilmiş kireç pastaları ile polisaj yapılır ve sorun çözülebilir. Ancak araç üzerinde çok fazla bekletilirse sorunu çözmek mümkün olmayabilir.
Farlarım eskisi gibi aydınlatmıyor neden ? ve nasıl çözüme ulaşır?
Araçların farları mikadır. Mika dış hava şartlarından yıpranmaya meyillidir. Çizikler ve solma sorunları farlarda gözlemlenen sorunlardandır. Zamanla görüş açısından sorun yaratabilir. Temizlenmesi mümkündür, zımpara ve polisaj işlemiyle farlarınız eskisinden de güzel ve göz alıcı olacaktır.
Aracıma seramik kaplama yaptırdım fakat kolay çiziliyor. Neden ?
Sereamik boya korumalar aracın üzerindeki sertlik derecesini arttırarak çiziklere karşı direnç kazandırır. 9H sertlik denilen bir sertlik derecesi aracınız için gerekli koruma yüzeyini oluşturmaktadır. Ancak seramik boya korumalar çizilmez gibi bir anlatım bir açıklama yapamamaktayız. Her boya korumanın çizilme süreci vardır. Astarın üzerindeki 3-8 mikron kalınlığındaki seramik boya korumalar çiziklere karşı iyi bir dayanıklılık sağlar. Ancak bazı durumlarda çizikler seramik korumanın altına inerek astarda çizikler oluşturabilmektedir. Yüzeye gelen cismin veya çizik oluşturucu darbenin şiddetine göre değişkenlik göstermektedir.
Aracımda kuş pisliği var bunun onarılması mümkün mü? Seramik Boya Koruma yaptırsam gider mi?
Kuş pisliği yaz aylarında başımızı ağrıtan baş sorunlardan biridir. Kuş pisliği asitli bir yapıda olduğu için yaz aylarında sıcakla tepkimeye girerek boyada dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Sıcak havanın vermiş olduğu ısı ile kuş pisliği oluştuktan maksimum 1 haftaya kadar temizlenmesi gerekmektedir. Seramik boya koruma var ise aracın üzerinde bu süreç 2-3 haftaya kadar çıkmaktadır. Eğer aracınızda kuş pisliği lekesi var ise polisaj ile giderilmesi zordur ve hatta bazı durumlarda imkansızdır. Verniğin altına indiği için giderilmesi güç hale gelmektedir.
Seramik Boya Korumadan sonra aracı kullanabilir miyiz?
Seramik Boya korumaların işlem süresi ortalama olarak 2-4 gün aralığındadır. Gerekli kürleşme süresi dolduktan sonra aracınızı kullanabilirsiniz. Ancak hava yağışlıysa 6-12 saat arası aracın durumuna göre kullanılmaması tarafımızca daha sağlıklı sonuç almak adına tavsiye etmiyoruz.
Aracın dış yüzeyinde güneş yanığı başladı bunlar giderilebiliyor mu?
Güneş yanıkları zamanla güneşten gelen UV ışınlarının etkileriyle görülür. Özellikle tavan ön kaput ve bagajda sıkça görülen bu yanıklar verniği yakarak astar bırakmaz araçta. Bunların giderilmesi pollsaj ile çok mümkün değildir. Anca folyo kaplama ile kötü görüntü ortadan kalkmaktadır. Mostar Oto olarak yeni hizmetlerimiz arasında olan güneş yanığı tamiri ile bu sournlarda tarihe karışacak. Yurtdışındaki çalışmalarımızın olumlu sonuç vermesinden sonra bu hizmetimizi de başlatmış bulunmamın haklı gururunu yaşıyoruz. Aracın üzerindeki yanık bölgelere uygulanan ilaç ile vernik boyutunda veya mikron incelmesi yaşanmadan sorunu ortadan çözmekteyiz. 2 sene de garantisi mevcuttur.
Araç üzerinde seramik boya koruma varken bir çok video testi gördüm, bunlar sizde de varmı?
Araç üzerinde yapılan çakmak testleri, aracı yakmalar, çekiçle vurmalar biraz Show amaçlı yapılan uygulamalardır. Araçlar seramik boya koruma olsa da çizilir ancak uygulanan seramik boya koruma çizilir. Aracınız servis noktamızdan çıktığı halinde boyası taze, parlak ve dayanıklıdır. 6-8 aylık periyodik bakımlarında aracın bu çizikleri yapılan booster çalışmasıyla yenilenmektedir.
Boya Koruma yaptırmak istesek en erken aracı ne zaman teslim edebilirsiniz?
Aracın durumuna göre polisaj süresi uzamaktadır. Aracın üzerindeki çizikler, matlaşma veya rutuş işlemleri her araç için farklı sonuç vereceğinden ortalama olarak 2-4 gün arasında teslim etmekteyiz.